UPDATE: collectieve inkoop zonnepanelen gaat door!

UPDATE: we zijn jaar verder en de actie gaat gewoon door! Nu in heel West-Friesland

Doe mee aan de collectieve inkoopactie van zonnepanelen op de bedrijventerreinen

Het kan u niet ontgaan: ondernemers op De Oude Veiling, Westfrisia en tevens Hoorn80 kunnen veel geld besparen met een collectieve inkoopactie van zonnepanelen. Daarmee ondersteunt u de ambitie om de Hoornse bedrijventerreinen energiepositief te maken. Mail vandaag nog uw gegevens en wij bellen u terug voor een afspraak over lagere energielasten tegen lagere investeringen: info@beplus.nl

Doe mee! U kunt onder kantooruren bellen met 0229 – 714310 of direct met onze projectmanager Frits Meester: 06-364 27 931.

Dankzij bijdragen van de gemeente Hoorn (Puur Hoorn) en de provincie Noord-Holland kunnen de energiescans in het kader van deze actie gesubsidieerd worden aangeboden.  Dus dit is de uitgelezen kans om tegen lagere investeringskosten geld en energie te gaan besparen. Gemiddeld verdienen de deelnemers hun investering in zonnepanelen in 6,5 jaar terug (bandbreedte 5 – 7,5 jaar)!

Geld en energie besparen: het wordt voor u geregeld    

 U heeft VANAF NU de volgende mogelijkheden om geld en energie te besparen:

  • deelname aan de collectieve inkoop van zonnepanelen: u beslist na het aanbod en zit daarvoor nergens aan vast. Eenmalige kosten tijdelijk: € 150 voor een zonnescan;
  • volledige energiescan in alle besparingsmogelijkheden, de daarvoor benodigde investeringen en de terugverdientijd. Kosten normaliter: € 600, daar gaat nu € 350 subsidie vanaf! Een kleine investering die een veelvoud gaat opleveren;
  • zonnescan toont de mogelijkheden voor de plaatsing van een installatie, inclusief de specificaties (opbrengsten) daarvan, een budgetraming, de beschikbare subsidies (!) en een transparant exploitatieoverzicht. De scan kost € 300 waarvan € 150 wordt betaald uit de subsidiepot!
  • de verlichtingsscan levert een energiezuinig verlichtingsplan op, met inzicht in de kosten, opbrengsten en het hoge rendement! Dankzij € 100 subsidie, betaalt u slechts € 100.

Bij het opstellen van de adviezen wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met fors lagere investeringen dankzij onze collectieve inkoop.

 Inkoopactie voor Westfrisia, De Oude Veiling en Hoorn80

Wethouders brengen symbolisch eerste zonnepaneel naar De Oude Veiling en Westfrisia.

Op Hoorn80 is al begonnen met collectieve inkoop. Op 26 februari gaven de wethouders Bashara en Helling  het startschot voor uitbreiding van de actie naar drie bedrijventerreinen tegelijk. Hierdoor kan er nog meer korting worden gerealiseerd. Uit TNO-onderzoek blijkt dat op De Oude Veiling en Westfrisia 55 miljoen kWh aan stroom en bijna 10 miljoen m3 gas wordt verbruikt. Opgeteld is dat 45 miljoen kilogram aan milieuvervuilende CO2-uitstoot. Het goede nieuws is dat ruim 70% kan worden bespaard door de mogelijkheden van ledverlichting en zonnestroom volledig te benutten. Dat geldt ook op Hoorn80. Dit project richt zich eerst op het zogenoemde laaghangende fruit (makkelijk en snel terugverdiend): ledverlichting en zonnestroom.

Subsidies en financiering 

Er zijn verschillende subsidies beschikbaar die de opbrengst van uw duurzaamheidsinvesteringen zeer positief beïnvloeden. De 45% energie-investeringsaftrek (EIA) blijft van toepassing op bijna alle investeringen in duurzaam energiegebruik. Dit betreft vooral de aanschaf van ledverlichting en voor kleinverbruikers ook de aanschaf van een zonnestroominstallatie. Voor grootverbruikers is de Subsidie Duurzame Energie (SDE+) regeling beschikbaar.

BEplusWF kan dit volledig voor u regelen en desgewenst regelen wij ook de financiering voor u.  Nog meer informatie vindt u in onze winternieuwsbrief, maar u uiteraard kunt met al vragen bij ons terecht: info@beplus.nl

Wie zijn wij?

De Energie Combinatie West-Friesland werkt in opdracht van het georganiseerde bedrijfsleven (Hoornse Ondernemers Compagnie en Westfriese Bedrijven Groep) aan het verduurzamen van ondernemend West-Friesland. Dat doen wij samen met partners als de provincie en de gemeente Hoorn. Meer informatie over BEplusWF op onze website.

 

U kunt onder kantooruren bellen met 0229 – 714310 of direct met onze projectmanager Frits Meester: 06-364 279 31.

 

Terug naar nieuwsoverzicht. 

 

 

Op Hoorn80 is in het kader van deze actie onlangs al het grootste zonnedak van West-Friesland opgeleverd.