SAMEN succesvol

BeplusWF help West-Friese bedrijven verduurzamen

Duurzaamheid: je kunt er niet meer omheen. Veel ondernemers willen ook ‘iets’ met dit thema doen, zoals het duurzaam maken van hun bedrijfspand. Echter wordt dit vaak als complex gezien, waardoor ondernemers vaak niet weten waar ze moeten beginnen. Als ondernemer moet je kunnen blijven ondernemen. Wij helpen je als energieregisseur bij het Onderzoeken, Ontzorgen, Realiseren en Beheren het gehele proces

We begeleiden ondernemers stap voor stap

Wat doet BE plus West-Friesland voor ondernemers?

Wij selecteren de juiste partijen voor een optimale oplossing. Dit kunnen separate oplossingen zijn of totale ketenoptimalisatie. Dit doen wij door samen met de ondernemers de juiste oplossing te kiezen.

Wij zijn energieregisseur en werken als intermediar projectorganisatie

Cardboard boxes and a magnifying glass

Onderzoeken

Continu op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Onafhankelijk besparingsadvies (maatwerkadvies); alle mogelijke maatregelen worden onderzocht.

Surprised construction female worker wearing uniforrm, looking with bugged eyes into camera while re

Ontzorgen

Meedenken, altijd een objectief en professioneel. In- en verkoop van energie en maatregelen. Projectbegeleiding en/of controle van de werkzaamheden.

Solar energy panel and light bulb, green energy

Realiseren

Realiseren energiebesparingen. Maakt energie zichtbaar. Maakt energie roadmap.

Engineer servicing solar panels on electric plant

Beheren

Monitoring systeem Onderhoud installatie Optimalisatie

Hoe werken wij?

Proces in 4 stappen

Onze projectmanagers begeleiden het proces van begin tot eind. Dit terwijl de onderneming rustig doordraait. 

01

Start

- Afspraak maken - Kennismaking uitleg werkwijze - Opdracht scan

02

Uitwerking

Ontvangen voorstel - Doornemen - verstrekken opdracht

03

Opdracht

Planning - installatie - oplevering - nazorg

04

Levering

ontvangen voorstellen leveranciers - doornemen voorstellen - verstreken opdracht

MILIEUBEWUSTE KEUZES

Waarom jouw bedrijf verduurzamen?

Als duurzaamheid nog niet op de bedrijfsagenda staat, dan wordt het nu echt tijd. Milieubewuste keuzes dragen namelijk aan zoveel bij: het imago, de verlaging van de energierekening, werkomgeving en uiteraard Moeder Aarde. We geven een aantal goede redenen voor je om je te overteugen.

Denk eens na over de volgende zaken;

1

Verminder het energieverbruik

Door zonnepanelen, een warmtepomp, infrarood verwarming, en duurzame verlichting te installeren, daalt het energieverbruik vanzelf. Inclusief de kostenpost. Behoorlijk belangrijk voor alle bedrijven die nadenken over duurzame maatregelen. Hier geldt wel: goedkoop is duurkoop. Investeer daarom altijd in hoogwaardige installaties en heb er langer profijt van.

2

Regelgevening

De wet- en regelgeving omtrent duurzaamheid is voor veel bedrijven de doorslaggevende factor om hier in te investeren. Zo draagt de energiebesparingsplicht je op om actie te ondernemen als je meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aardgas per jaar verbruikt. Ook moeten kantoren vanaf 2023 minimaal energielabel C dragen. Voer je geen duurzame maatregelen uit? Weet dan dat de overheid steeds actiever controleert en beboet.

3

Prettige Werkomgeving

Door de energiebesparings- en informatieplicht voelen duurzaamheidsinvesteringen misschien als een ‘moetje’. Maar zie het liever als een cadeau. Aan jezelf en aan collega’s. Door goede isolatie is het pand in de zomer aangenamer omdat het goed koel blijft en in de winter juist lekker warm. Betere ventilatie en slimme meters dragen bij aan een fijner binnenklimaat. Creëer zo een prettigere werkomgeving voor iedereen.

4

Ontvangen Subsidie

De overheid gooit je niet zomaar in het diepe, maar werpt een reddingsboei in de vorm van de subsidies. Dit zijn subsidies voor zakelijke gebruikers. Je kunt bijvoorbeeld een tegemoetkoming aanvragen voor zonnepanelen en andere energiemaatregelen.

5

Groene uitstraling

Het is onder millennials niet meer dan normaal om dagelijks rekening te houden met hun bijdrage aan het milieu. Steeds meer mensen maken milieubewuste en maatschappelijke keuzes en verwachten van bedrijven hetzelfde. Bijna driekwart van de consumenten vindt dat organisaties een positieve bijdrage aan de maatschappij moeten leveren, blijkt uit onderzoek. Het verduurzamen van jouw bedrijf is dus ook interessant voor een groen imago. Zet die boodschap kracht bij met duurzaamheidsmaatregelen.

6

Toekomstbestendig

Begin nu met het verduurzamen van jouw bedrijf en wees voorbereid op de toekomst. Wet- en regelgeving zal er zeker niet minder op worden en juist eerder toenemen. Door nu te starten, kun je investeringen makkelijker spreiden. Stap dit jaar over op zonnepanelen, isoleer het pand daarna en kies vervolgens voor een infrarood verwarming.

7

Alles voor klimaat

Eigenlijk is de laatste reden die ene waar we het allemaal voor doen: de opwarming van de aarde afremmen. Misschien voelt het alsof die paar ledlampen, zonnepanelen en duurzame installaties geen zoden aan de dijk zetten, maar bedenk je dan dat alles helpt. Iedere aanpassing heeft nut. Misschien is het niet direct meetbaar, maar zo draag jij je maatschappelijke steentje bij.

8

Beste ondernemer wat is jouw reden om te verduurzamen?

9

Geen tijd

De ommezwaai naar een duurzame organisatie maak je efficiënter met een professionele partner. BEplusWF geeft een vakkundige en eerlijke mening en adviseren je voor het maken van de juiste keuzes. De werkzaamheden worden van A tot Z begeleid. Onze adviserende rol en kennis als business partner. De beste combinatie om de duurzame oplossingen voor jouw bedrijf te coördineren. Maak kennis met een van onze adviseurs en ervaar de mogelijkheden.

Onze partners