ECWF gaat verder als BEplusWF;  René Strik nieuw directeur

Energieleverancier van de ondernemers zelf 

Westfriese bedrijven kunnen hun steentje bijdragen aan de energietransitie. Deze noodzakelijke ontwikkeling is niet voor elke ondernemer gesneden koek. Speciaal hiervoor is BEplusWF opgericht. Deze nieuwe besloten vennootschap zet het goede werk van ECWF voort en helpt ondernemers met zonne-energie en energiebesparing.

Sinds oktober 2021 is René Strik directeur en aanspreekpunt van BEplusWF. Gerard Fit doet na jarenlang het gezicht te zijn geweest van ECWF een stapje terug. In de eerste editie van Westfriese Zaken in 2022 een uitgebreid interview met beide heren. Eerst een uitleg van het werk van BEplusWF. De afkorting verwijst naar de ambitie: Westfriese bedrijventerreinen energiepositief.

Collectieve inkoop

Zeg je collectieve inkoop van zonnepanelen, ledverlichting of bedrijfsverwarming, dan kun je voortaan terecht bij BEplusWF. “Wij pakken de vragen op van ondernemers en regelen de uitvoering via externe bedrijven. Dan kan een ondernemer doen waar hij goed in is, ondernemen.” Voor de vragen vanuit ondernemers werkt Strik samen met het Duurzaam Ondernemersloket. “Het loket zorgt voor de bewustwording bij ondernemers, wij voor het onderzoeken, ontzorgen, realisatie en beheer.”

Onafhankelijk


“Keuze vrijheid voor de ondernemer blijft,” benadrukt Strik. “Wij zorgen altijd voor meerdere offertes waaruit gekozen kan worden. Daarom blijven wij een onafhankelijke adviseur voor duurzaamheid.” Via een energiescan worden de mogelijkheden op en in het bedrijfspand duidelijk in kaart gebracht. Meer informatie over deze scan of over collectieve inkoop en BEplusWF neem contact op met Rene Strik via info@beplus.nl.