Met de zon geld verdienen?

Infraroodverwarming op kantoor of bedrijf

Infraroodverwarming ONTWIKKELD voor energiezuining verwarmen

Infrarood verwarming en infrarood panelen zijn ontwikkeld voor het energiezuinig verwarmen van kantoren en bedrijven. Met de stralingswarmte van infraroodpanelen worden objecten direct verwarmd. Hierdoor is minder vermogen en energie nodig om een ruimte of oppervlak op te warmen.

Met de bijbehorende slimme infrarood verwarming thermostaten worden verschillende ruimtes los van elkaar geregeld en aangestuurd.

 Infraroodverwarming is een opkomende verwarmingstechniek die heel wat voordelen biedt ten opzichte van traditionele (elektrische) verwarming. Het verbruikt weinig energie en verspreid een aangename warmte. Infraroodverwarming is te verkrijgen in de vorm van panelen, stralers en vloerverwarming.

 

Hoe werkt infraroodverwarming?

Infraroodverwarming is een energiezuinige verwarmingstechniek. In tegenstelling tot centrale verwarming wordt niet de lucht verwarmd, maar wel de massa. De opgewarmde materialen zullen op hun beurt de warmte afgeven aan de omringende omgeving. Dit kan je vergelijken met stralen van de zon.

Voordelen infraroodverwarming

De voornaamste voordelen van infraroodverwarming is de gelijkmatige warmteafgifte naargelang de ruimte en het gunstig verbruik. Verder is het ook mooi meegenomen dat de panelen makkelijk te installeren zijn en dat er geen onderhoud vereist is.

Stop met traditioneel verwarmen van je bedrijfshal

Een bedrijfshal verwarmen volgens de traditionele methode kan aardig wat energiekosten met zich meebrengen. Zonde, als je realiseert dat het veel zuiniger kan. Bijvoorbeeld met  infraroodverwarming voor bedrijfshallen. Deze manier van verwarmen zorgt ervoor dat niet de ruimte zelf, maar alleen de plek waar gewerkt wordt verwarmd wordt.

Daardoor verbruik je direct minder energie terwijl je een veel comfortabeler werkplaats heeft. Traditionele verwarming zoals lucht of CV werkt niet goed en is niet duurzaam.

Een typische bedrijfshal is een grote en hoge ruimte die vaak niet goed geïsoleerd is. Bij bedrijfshal verwarmen verbruik je in de hal tijdens het verwarmen vaak veel te veel energie. Als je de luchttemperatuur verhoogt, stijgt de warmte omhoog of verdwijnt naar buiten. Zo heb je er niet direct profijt van. Daarom is een bedrijfshal verwarmen op deze manier niet erg praktisch.

Het kan dagen duren om de temperatuur in de hal op het gewenste niveau te krijgen, echter niet met een warmtestraler infrarood. Wil je de bedrijfshal verwarmen, maar steeds gaan de deuren open en is er bij aan een enorm energieverbruik met een klassiek verwarming? Natuurlijk met een industriele infraroodverwarming niet.  Een bedrijfshal heater van Industriële verwarming op infrarood zorgt ervoor dat je makkelijk en voordelig de bedrijfshal verwarmt.

Heb je een grote ruimte te verwarmen? Je krijgt bij ons altijd een oplossing op maat die geheel aansluit op je warmtebehoefte en vierkante meters, zodat je goedkoper uit bent en toch de beste verwarming voor het verwarmen bedrijfshal hebt. Wij doen een professionele plafond montage en zorgen daarmee voor een perfecte warmte afgifte.

Zuinige verwarming bedrijfshal

Verricht je regelmatig werkzaamheden op specifieke plaatsen in jouw bedrijfshal? Dan is het niet langer nodig om de gehele hal te verwarmen. Zeker als je een vaste werkplek hebt ingericht waar de werkzaamheden worden verricht is plaatselijke verwarming voldoende. Met infrarood verwarming creëer je alleen warmte op die plek van de bedrijfshal waar het nodig is. Bij traditionele verwarming blijft de warmte nooit op één plek hangen en drijft de warmte soms zelfs naar buiten door opengaande deuren. Met infrarood bedrijfshal heaters verwarm je zuinig, omdat de stralers alleen inwerken op de plek waarop ze gericht worden. Objecten en personen nemen de warmte direct op en dat is wel zo comfortabel. De warmte van een infraroodverwarming voelt prettig en is bovendien gezond voor je lichaam en spieren. Het licht van de heaters is aangenaam en neutraal en wordt gecorrigeerd door de gebruikelijke bedrijfsverlichting.

Nog vragen kijk hieronder of maak een afspraak

Infrarood verwarmen de ruimte (plafond, vloer en wanden) en de objecten in de ruimte. Traditionele verwarmingen verwarmen de lucht, wat zorgt voor luchtstromingen. Hierdoor krijg je temperatuurverschillen in de ruimte. Met infraroodverwarming is er geen koude of warme ‘tocht’, maar wordt er een behaaglijk gevoel gecreëerd door een zeer gelijkmatige verspreiding van de temperatuur in de ruimte.

 

Infraroodverwarming is uitermate geschikt om je energieverbruik te verminderen.  De kosten van een infraroodverwarming element liggen tussen de 300 en 1000 euro per element. Een zeer aantrekkelijke besparing op je energiekosten is bijna altijd mogelijk. In samenspraak met zonnepanelen kan je energie neutraal verwarmen en heb je waarschijnlijk geen gasverwarming meer nodig. Wil je jouw kantoor of bedrijfshal ook duurzaam verwarmen dan is infraroodverwarming een mooie oplossing.

In zijn geheel vereist infraroodverwarming zo’n 35 watt per vierkante meter om een ruimte effectief te kunnen verwarmen.

De infraroodverwarming zijn gemaakt van hoogwaardige materialen. Over het algemeen wordt een zeer lange levensduur gegradeerd. Onderhoud is niet nodig en daarnaast wordt er ook nog een lange garantie gegeven op infrarood verwarming.

Het ophangen en installeren van onze infrarood verwarming is eenvoudig en snel. Meestal kan het geschakeld worden op de bestaande installatie of moet er 1 groep bij geplaats worden. Onze installateurs zorgen voor vakkundige installatie.

 

De luchtstroom bij een traditionele verwarming zorgt ervoor dat bacteriën en schimmels een fijne voedingsbodem hebben. Dit kan erg hinderlijk zijn voor mensen met allergieën. Infrarood verwarming verwarmd zonder luchtstroom. Zo heb je voortaan geen last meer van dwarrelend stof en droge ogen. Geniet met infrarood verwarming van een zeer gezond leefklimaat in iedere ruimte in kantoor en bedrijf.

Soorten infraroodverwarming

Afhankelijk van de golflengte die de IR-verwarming uitstraalt zijn de toestellen in te delen in 3 type stralers die elk hun eigen intensiteit en verspreiding van warmte hebben:

Lange golf = comfort verwarming

Infraroodpanelen maken gebruik van langgolvige infraroodstralen die werken op lage temperatuur. Het grote voordeel hiervan is dat ze geen licht uitstralen en dat ze een ideale warmtespreiding hebben voor gebruik binnenshuis. Langgolvige infraroodstralen zijn uitermate geschikt voor dagdagelijks gebruik en voelen erg comfortabel aan.

Medium golf = verwarmen van grote ruimtes

Verwarmingselementen die gebruikmaken van middelgolvige infraroodstralen kan je herkennen aan het donkerrode licht dat ze uitstralen via hun keramische emitters. Dit type verwarming is geschikt voor het verwarmen van grote ruimtes zoals kantoorgebouwen of winkels. In woningen zie je ze vaak terug in badkamers waar ze sporadisch gebruikt worden.

Korte golf = buitenverwarming

kortgolvige infraroodstralen geven intense warmte af. Daardoor zijn ze prima geschikt voor buitentoepassingen zoals terrasverwarmers. Infraroodverwarming op korte golven moet steeds op een veilige afstand geplaatst worden om brand of brandwonden te voorkomen. Korte golf infraroodtoestellen kan je herkennen aan hun felle rood-oranje kleur.

Energiebesparing wordt steeds belangrijker. Mensen zijn zich in toenemende mate bewust van de impact op het milieu. Daar komt bij dat fossiele brandstoffen opraken en de wereldwijde vraag toeneemt. De brandstofprijzen stijgen en dus raakt een hoge energieconsumptie de consument direct in zijn portemonnee. Het zal dan ook weinig verbazing wekken dat er steeds meer onderzoek wordt gedaan naar de mogelijkheden om energie te besparen bij alledaagse activiteiten.

 Infraroodverwarming is uitermate geschikt om je energieverbruik te verminderen. Per graad die een ruimte verwarmd wordt, bespaar je ongeveer 7% ten opzichte van traditionele verwarming.

Infraroodverwarming levert een energiebesparing op van enkele honderden euro’s per jaar voor een gemiddelde woning. Zeker in vergelijking met andere soorten elektrische verwarming is infraroodverwarming bijzonder voordelig. Dit zowel op gebied van verbruik als aankoopprijs.

Infraroodverwarming

Een kantoor verwarmen met infraroodverwarming is de oplossing. Met infraroodverwarming als hoofdverwarming creëer je de perfecte werksfeer. Met een hoge productiviteit van de medewerkers als gevolg. De ideale temperatuur op kantoor om in de zomer en de winter te werken is zo’n 22 graden Celsius. Een te lage temperatuur is vervelend, maar een te hoge temperatuur is ook niet goed. Infraroodpanelen verwarmen niet de lucht maar direct de muren, objecten en lichamen in de kamer. Ze maken gebruik van onschadelijke infraroodstralen. Hiermee blijft de luchtvochtigheid in balans. Dit is aangenaam voor lenzendragers of mensen met gevoelige ogen. Met infraroodverwarming is er geen luchtcirculatie, waardoor je ook geen last hebt van rond dwarrelende stofdeeltjes. Dit is vooral voor werknemers met luchtwegproblemen een groot voordeel. Infraroodpanelen monteren wij direct boven de werkplek in het systeemplafond en neemt geen ruimte in beslag.

 

Hal infraroodverwarming is specifiek ontwikkeld voor het energiezuinig verwarmen van loodsen en bedrijfshallen. Zonder dat daarbij energie verloren gaat aan nutteloos verwarmen van lucht. Met ouderwetse hal verwarming moet eerst grote hoeveelheden koude lucht verwarmen. Industriële infrarood heaters verwarmen de plek waar daadwerkelijk de warmte benodigd is. Infrarood bedrijfshal heaters verwarmt dus geen lucht, maar juist de mensen en objecten in het aanstraalgebied. Hierdoor is infrarood halverwarming veel zuiniger met energie dan de ouderwetse lucht verwarming. Industriële hal heater kan ook ingezet worden op plaatsen waar geen of slechte isolatie is zoals in (half)open bedrijfshallen. Het is tevens mogelijk om dimmers en bewegingsmelders toe te voegen ten behoeve van een extra besparing in de verbruik kosten. De industriële heaters monteer je aan de wand of plafond. Ook zijn er mobiele infrarood verwarming voor werkplaats verwarming.

Industriële stralers

De infrarood heaters zijn speciaal gemaakt voor het gebruik in bedrijfsloodsen en fabriekshallen. Door de juiste combinatie van industriële stralingspanelen met hoge temperatuur en korte golf werkplek verwarming ontstaat een perfecte warmte verdeling. Loods infrarood verwarming werkt met directe stralingswarmte. Hierdoor gaat geen energie verloren aan het opwarmen van grote hoeveelheden lucht. Tevens geschikt voor ATEX-zones.

Onze project organisatie regelt alles van aanvang tot oplevering

Maak ook gebruik van onze dienstverlening

0

West-Friese ondernemingen zijn je al voor gegaan, ben jij de volgende?