Eigenaar/ondernemer Rick Cronen van glashandel de Kroon wilde overschakelen op zonnepanelen. Daarvoor moest hij een behoorlijk bedrag aan eigen middelen investeren. Geld dat hij eigenlijk liever in zijn zaak wilde houden.

Toen viel Rick zijn blik op een groot nieuwsverhaal over EPNH in het Noordhollands Dagblad. Hij las dat hij kon overschakelen op zonnestroom en tegelijk geld in de zaak kon houden. EPNH-directeur Gerard Fit: “De heer Cronen had al een uitstekende offerte van Sun Projects liggen voor levering van de zonnestroominstallatie. Wij zijn met deze partij gaan praten en hebben de verplichtingen overgenomen. Dat betekent voor de klant dat hij de installatie kan leasen en niet hoeft te kopen. Hij houdt de bedrijfsmiddelen in de zaak en profiteert meteen van de besparingen op de energienota. Aan het einde van de leaseperiode van tien jaar wordt de installatie zijn eigendom. Dit is gewoon hoe wij werken, we passen ons aan wat mogelijk is en aan de wensen van de klant. Ook als bedrijven liever kopen dan leasen, kan dat.”

Het verhaal wordt nog mooier.

Rick Cronen stelt Gerard Fit voor om ook even met de buren te gaan praten in het bedrijvenverzamelgebouw. Om een lang verhaal kort te houden: buren Maatschap Wezelkoog en timmerbedrijf Taveerne besluiten direct aan te haken en ook over te schakelen op zonnestroom. En dat leverde extra inkoopvoordeel op.