Ondernemers bedrijvenverzamelgebouw Wezelkoog Alkmaar slaan hun slag

Ook voor bedrijvenverzamelgebouwen levert zonne-leasen geld op.

Neem de opleveringen van drie zonnestroominstallaties aan de Wezelkoog in Alkmaar. Eigenaar/ondernemer Rick Cronen van glashandel de Kroon wilde overschakelen op zonnepanelen. Daarvoor moest hij een behoorlijk bedrag aan eigen middelen investeren. Geld dat hij eigenlijk liever in zijn zaak wilde houden.

Toen viel Rick zijn blik op een groot nieuwsverhaal over EPNH in het Noordhollands Dagblad. Hij las dat hij kon overgaan op zonnestroom en tegelijk geld in zijn bedrijf kon houden. EPNH-directeur Gerard Fit: “Rick had al een uitstekende offerte van Sun Projects liggen voor levering van de zonnestroominstallatie. Wij zijn met deze partij gaan praten en hebben de verplichtingen overgenomen. Dat betekent voor de klant dat hij de installatie kan leasen in plaats van kopen. Hij houdt zijn financiële middelen in de zaak en profiteert meteen van de besparingen op de energienota. Aan het einde van de leaseperiode van tien jaar wordt de installatie zijn eigendom. Dit is gewoon hoe wij werken, we passen ons aan aan wat mogelijk is en de wensen van de klant. Ook als bedrijven liever kopen dan leasen en daarbij onafhankelijke en deskundige hulp willen, kan dat.”

 

Rick Cronen stelt Gerard Fit voor om ook even met de buren te gaan praten in het bedrijvenverzamelgebouw. Om een lang verhaal kort te houden: buren Maatschap Wezelkoog en timmerbedrijf Taveerne besluiten direct aan te haken en ook  via EPNH over te schakelen op zonnestroom. En dat leverde extra inkoopvoordeel op. De drie installaties zijn inmiddels opgeleverd door Sun Projects: in totaal  93 zonnepanelen, goed voor een gezamenlijke jaaropbrengst van ruim 25.000 kWh.

“Het is geweldig, het werkt allemaal perfect. Alles is probleemloos verlopen. We hadden één aanspreekpunt en verder nergens omkijken naar. De opbrengst van de installatie is precies zoals ons van tevoren is verteld.”