28 maart 2019 – Wooncompagnie heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Sterker nog: het is één van onze prestatievelden. Zo werkt onze interne projectgroep Duurzaamheid aan een stappenplan hoe wij ons bezit de komende jaren gaan verduurzamen. Ook intern bekijken we hoe we onze ‘footprint’ zo klein mogelijk kunnen maken. En daar horen natuurlijk zonnepanelen bij.

Ons pand aan de Geldelozeweg wordt voor deze zomer voorzien van in totaal 340 panelen. We plaatsen de panelen in samenwerking Energie Platform Noord-Holland (de West-Friese tak: ECWF). Dit platform van ondernemers in Hoorn startte een traject voor de collectieve inkoop van zonnepanelen.

Wat levert het op?
Zoals bij elke investering hebben we van tevoren goed gekeken naar de ‘winst’ die er tegenover staat. Naast de voordelen voor ons milieu leveren de panelen ons een besparing op in onze energierekening. Dit afgezet tegen de jaarlijkse onderhoudskosten is de terugverdientijd zo’n zes jaar.

Energielabel C
De overheid heeft gesteld dat kantoorpanden in 2023 minimaal energielabel C moeten hebben. Ons hoofdkantoor heeft dat label nu al, dus we kunnen er alleen maar nog meer op vooruit gaan. Ons achtergelegen pand aan de Dr. C.J.K. van Aalstweg heeft echter label G. Op dit moment wordt een maatwerk EPA-U advies uitgewerkt om het pand op de juiste wijze (gedeeltelijk) te verduurzamen en waar mogelijk te voorzien van zonnepanelen.

BRON: Wooncompagnie