Een energieverslindend, oncomfortabel kantoorpand? Met Schouten Techniek koppelt u een aangenaam binnenklimaat aan forse kostenbesparingen. Spirit in Amsterdam profiteerde maximaal van het maatwerk. Het bedrijf liet ook meteen een uitgebreid Wifi- en CAT6 netwerk aanleggen. Lekker (en) snel werken: that’s the spirit!   Spirit helpt jaarlijks 7.000 jeugdigen en gezinnen die problemen hebben met opgroeien en opvoeden. Daarnaast begeleidt het zo’n 1.400 pleeggezinnen. De mens staat centraal, óók de medewerkers die deze hulp mogelijk maken. Het hoofdkantoor, een gebouw van circa 2.400 m2, was echter een zeer oncomfortabele werkplek. Gebrekkige verwarming en koeling, tocht, weinig ventilatie en bijzonder energie-onzuinige installaties. Samen met Schouten Techniek is de optimale totaaloplossing bedacht.  

Van energielabel G naar B

Via een stappenplan zijn verschillende installatievarianten beschouwd, met gasketels, airco-installaties, warmtepompen en zelfs warmte-koudeopslag. Met de ideale keuze is de sprong van energielabel G naar B gerealiseerd. Bovendien is de exploitatielast voor de komende 15 jaar al voorgerekend. Via het gebouwbeheersysteem van Schouten Techniek heeft ook Spirit rechtstreeks zicht op de energieprestaties.  

Hoog comfort

De temperatuur kan in elk kantoorvertrek apart worden ingesteld. Het koelplafond kan ook worden ingezet als verwarmingsplafond. Mede hierdoor wordt een zeer gelijkmatige binnentemperatuur verkregen. Een hoog rendement ventilatiesysteem (> 90% rendement) zorgt voor frisse lucht in elk vertrek.  

Rustig flexwerken

In het pand is een CAT6 datanetwerk en een uitgebreid WIFI-netwerk aangelegd. Middels een slim systeem is tevens overal bedrade netwerkverbinding mogelijk. Tot slot zorgen hoogfrequente armaturen voor rustig licht. Deze zijn voorzien van aanwezigheidsschakeling met daglichtregeling. Zo is het werkcomfort op álle fronten verbeterd en zijn de energiekosten drastisch verlaagd!