Over BEplusWF: van en voor West-Friese ondernemers

Samen sterk in verduurzamen en energie besparen

BEplusWF (voorheen ECWF) is er van en vóór de West-Friese bedrijven (vooral het MKB). Voor het verduurzamen van het bedrijfsleven is BEplusWF de uitvoerder van het georganiseerde bedrijfsleven in West-Friesland. Aan de ondernemers in de regio leveren wij onder meer de volgende diensten: 

  • levering van groene energie tegen de scherpste prijs dankzij collectief inkoopvoordeel;
  • energiescans in bedrijven en desgewenst opvolging in de vorm van inkoop, aanvraag subsidie en uitvoering;
  • organisatie collectieve inkoop en uitvoering, denk aan zonnepanelen.

BEplusWF kiest bij de dienstverlening voor partners/leveranciers uit de regio die aantoonbaar op hun vakgebied hun sporen hebben verdiend. Zo versterken wij samen ook nog eens de regionale economie. Bedrijven in Alkmaar en de regio kunnen terecht bij onze zusterorganisatie Energie Platform regio Alkmaar. 

Wij ontzorgen u

Uit onze jarenlange ervaring weten we dat veel ondernemers alles wat met energieverbruik te maken heeft alleen maar gedoe vinden. Sommigen weten niet eens hoeveel geld ze eraan geven. Veranderen van leverancier, besparingsmogelijkheden onderzoeken, subsidies regelen is vaak ingewikkeld. BEplusWF maakt het de ondernemers makkelijk door ze alles uit handen te nemen. Op die manier profiteert u straks van minder energiekosten tegen lagere investeringen: dus met een korte terugverdientijd!

BEplusWF wordt gedragen door de belangrijkste belangenbehartigers van het Midden- en Kleinbedrijf in West-Friesland; de Westfriese Bedrijvengroep (WBG) en de Hoornse Ondernemers Compagnie (HOC). Deze verenigingen vertegenwoordigen veruit de meeste bedrijven in West-Friesland, van klein tot groot. Ondernemers als uzelf die de ruimte moeten hebben om te ondernemen.

Als West-Friese ondernemers staan we samen sterk.

  • Bij de tot nu toe aangesloten bedrijven ligt de gemiddelde besparing op de energietarieven op circa 20% met uitschieters tot wel 30%! Inmiddels maken meer dan 300 bedrijven, met bij elkaar bijna 1.000 panden, deel uit van het inkoopcollectief. Dit geeft ons een sterke onderhandelingspositie bij de energieleveranciers.
  • BEplusWF voert het programma West-Friesland Energiepositief uit (voorheen HN80E+) uit met de doelstelling op de bedrijventerreinen meer energie op te wekken dan er wordt verbruikt.
  • Met steun van de provincie en de gemeente Hoorn (Puur Hoorn) organiseert BEplusWF collectieve inkoopacties van zonnepanelen. Dit begon met het programma Hoorn80 Energiepositief (dat loopt nog door) dat in 2020 is uitgebreid naar de Hoornse bedrijventerreinen Westfrisia en De Oude Veiling. Het is de bedoeling dat langzaam maar zeker alle Westfriese bedrijventerrein mee gaan doen.

Beste condities bij energielevering

Voor de levering van duurzaam opgewekte energie zoekt de BEplusWF steeds naar de leverancier met de voor u de beste condities. Daarbij kunt u kiezen voor de zekerheid van vaste tarieven voor een periode van 3 jaar of variabele tarieven gebaseerd op de APX- en LEBA-beurs (met een vaste opslag waarbij ieder uur van de dag uw tarief wordt vastgesteld en met u wordt verrekend). Deze laatste vorm biedt de laagste tarieven maar heeft ook een klein risico. Wij adviseren u graag bij het maken van de juiste keuze.

Op aanvraag wordt de levering van de groene stroom bevestigd door de levering van de zogenoemde groencertificaten. Deze certificaten kunt u uitstekend gebruiken voor de externe profilering van uw bedrijf.

Per maand kunt u de levering laten beëindigen. U zit nergens aan vast.

Wilt u weten hoeveel u kunt besparen op uw gas en elektra dan rekenen wij dit graag voor u uit. Een mailtje met een scan van de laatste jaarafrekening, naar (voorlopig nog even) info@beplus.nl is voldoende. U kunt uiteraard ook telefonisch terecht voor informatie of om een afspraak te maken via: 0229 – 714 310

Overstappen is eenvoudig

Als u de keuze heeft gemaakt voor uw nieuwe energieleverancier dan:

  • ontvangt u per e-mail direct een bevestiging van uw aanmelding;
  • ontvangt u na 15 dagen de schriftelijke bevestiging van de startdatum van levering;
  • zal uw nieuwe energieleverancier uw bestaande overeenkomst bij uw huidige leverancier opzeggen (dit geldt alleen indien u een overeenkomst heeft voor onbepaalde tijd. Heeft u nu een overeenkomst voor bepaalde tijd dan moet u zelf deze overeenkomst tijdig opzeggen of ons machtigen deze op te zeggen);
  • krijgt u per e-mail het verzoek om op de startdatum uw meterstanden door te geven.