Met de zon geld verdienen?

Zonnepanelen voor bedrijven

Calculator and Euro banknotes on a table

Met je dak GELD verdienen

De energieprijzen zijn torenhoog, hoeveel geld laat je als ondernemer liggen op je bedrijfspand door geen gebruikte maken van de zon? Door zakelijk zonnepanelen aan te schaffen kun je zorgeloos verduurzamen en extra geld verdienen. Dat noemen we nou eens een echte win-win situatie! Je kunt hierbij bovendien profiteren van de fiscale voordelen en verschillende subsidies. Wij reken je graag voor wat voordeel dat zou kunnen beteken voor jouw onderneming. En het mooiste is nog dat jij je nergens druk om hoeft te maken. Als ondernemer kan je blijven ondernemen wij regelen de businesscase, offertes voor montage, aansluiting, subsidie en eventuele financiering.

Maximaal rendement met ons onderhoudspakket

Als de zonnepanelen op het dak zijn gelegd, willen jullie natuurlijk ook zicht hebben op de prestaties. Los van dat je het zelf kan volgen monitoren wij de installatie en nemen actie bij verstoringen. 

Wil je meer weten over de onderhoudspakket lees dan verder op deze pagina. 

Monitoring

Monitoring van installatie voor optimale opbrengst 

Nog vragen kijk hieronder of maak een afspraak

Met zonnepanelen worden jullie zelf energieleverancier. De opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, opslaan in accu’s of terug leveren aan het elektriciteitsnet. Dit betekent geen torenhoge energierekeningen meer. Een grote vastenlastenposten voor iedere ondernemen. Zeker in combinatie met de mogelijke subsidies, is het uitermate interessant om in zonnepanelen te investeren. De terugverdientijd berekenen wij graag. 

Met zonnepanelen worden jullie zelf energieleverancier. De opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, opslaan in accu’s of terug leveren aan het elektriciteitsnet. Dit betekent geen torenhoge energierekeningen meer. Een grote vastenlastenposten voor iedere ondernemen. Zeker in combinatie met de mogelijke subsidies, is het uitermate interessant om in zonnepanelen te investeren. De terugverdientijd berekenen wij graag. 

In de praktijk is een dak al snel geschikt voor zonnepanelen. Wij hebben ervaring met diverse daken. Bij twijfel (of verzoek vanuit een verzekeraar) laten we een constructieberekening voor jullie maken. Zo neem je het zekere voor het onzekere. Vaak wordt er gedacht dat een dak op het zuiden gericht moet zijn om een goede opbrengst te halen uit zonnepanelen. Dit is niet het geval. Sterker nog: soms kan een zogenoemde ‘oost-west opstelling’ een beter rendement geven.

Logischerwijs bestaat een zonnepanelen installatie uit zonnepanelen en één of verschillende omvormers, maar dan zijn we er nog niet! Wat te denken van de juiste bevestiging op het dak? Een goede montage is belangrijk, dus werken wij altijd met betrouwbare bevestigingsmaterialen. Dat geldt natuurlijk ook voor onze panelen en omvormers. Wij werken uitsluitend met A-merken. Voor de bekabeling en connectoren volgen wij de installatie-eisen zoals gesteld in de Scope12-normering. Dat is niet alleen veilig, maar ook gunstig voor de gerealiseerde opbrengst uit de zonnepanelen.

Er wordt onderscheid gemaakt tussen klein- en grootverbruikers. Kleinverbruikers hebben een aansluiting van maximaal 3x80A, grootverbruikers hebben een aansluiting die groter is dan 3x80A. Als kleinverbruiker mag je onbeperkt opgewekte stroom terugleveren aan het net. Hoeveel zonnepanelen je uiteindelijk nodig hebt, is afhankelijk van hoeveel stroom je onderneming verbruikt. En wat de plannen zijn in de toekomst zoals het verwarmen met een infrarood verwarming, warmtepomp, het plaatsen van laadpalen of het besparen van energie met led verlichting. Wij kijken naar jullie specifieke situatie, zoals het beschikbare dakoppervlak, het huidige energieverbruik en de situering en het draagvermogen van het dak. Ons advies voor het aantal panelen wordt hierop afgestemd.

Er zijn helaas veel kwalitatief dubieuze panelen te koop. Kies daarom voor producten van bekende A-merken. Wij helpen je met de juiste leveranciers, zoals. Door de bedrijfsvoering kunnen ze de gegeven garantie ook daadwerkelijk nakomen. Daarnaast is het van belang om te kijken naar de certificeringen en normeringen die gehanteerd worden bij de installatie van de zonnepanelen. Zo ben je verzekerd van kwaliteit

Dit is afhankelijk van verschillende factoren. Zoals jullie verbruik, het beschikbare dakoppervlak, het aantal panelen, type panelen en het type dak. Globaal is de terugverdientijd voor zonnepanelen voor een ondernemingen 3-6 jaar Ideaal. Wil je het precies weten? We werken graag een voorstel voor jullie uit.

Jazeker! Er zijn een aantal subsidies die het investeren in zonnepanelen financieel nog aantrekkelijker maken. Ondernemers die kiezen voor onze zonnepanelen kunnen profiteren van diverse subsidie mogelijkheden. Vaak zijn er ook nog aanvullende subsidies van gemeentes of provincies waar je aanspraak op kunt maken. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden. En wat betreft de aanvraag en het papierwerk voor de subsidies: geen zorgen, dat regelen wij!

Over het algemeen geven wij tussen de 5-12 jaar garantie op producten 25 jaar op de panelen dit in samenspraak met leverancier.

Nederlandse weer is zeer geschikt voor zonnepanelen. Zonnepanelen wekken namelijk niet alleen energie op op basis van zonnestraling, maar ook bij normaal daglicht. Zelfs als het bewolkt is. In de herfst en winter wordt er door de hoeveelheid bewolking wel minder energie opgewekt dan in de lente en zomer. Over het hele jaar gezien is Nederland zeer geschikt om te voorzien in jouw energieverbruik. 

Subsidie Verduurzaming MKB

De SVM-subsidieis bedoeld voor mkb’s die nadenken over het energiezuiniger en duurzamer maken van hun bedrijf. Zij kunnen deze subsidie aanvragen voor een verkennend energieadvies- en begeleidingstraject. Er zijn ook kosten die voor eigen rekening komen. Lees hier meer.

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): voor investeringen vanaf € 2.401,-

Energie-investeringsaftrek (EIA): aantrekkelijk belastingvoordeel op investeringen vanaf € 2.500,-. In 2022 geldt: de panelen moeten samen een piekvermogen hebben van meer dan 15 kW en de aansluiting op het elektriciteitsnet moet een doorlaatwaarde hebben van 3x80A of minder.

Stimuleringsregeling Duurzame energieproductie (SDE++): vergoedt het verschil tussen de kostprijs van hernieuwbare energie en de marktwaarde van de geleverde energie. Om in aanmerking te komen voor de SDE++ moet een zakelijke zonnepanelen-installatie minimaal 15 kWp opleveren. Deze opbrengst is al haalbaar met een installatie van circa 60 zonnepanelen. Daarnaast wordt er de voorwaarde gesteld dat de installatie is aangesloten op een ‘grootverbruik aansluiting’. Dit betekent dat de meterkast gezekerd moet zijn met meer dan 3×80 Ampere. 

Salderingsregeling: vergelijkbaar met de SDE++ maar dan voor kleinverbruikers. Zij kunnen de opgewekte stroom salderen (verrekenen met eigen energiegebruik) of een overschot tegen een vergoeding terugleveren aan het energiebedrijf.

 

 

Onze project organisatie regelt alles van aanvang tot oplevering

Maak ook gebruik van onze dienstverlening

0

West-Friese ondernemingen zijn je al voor gegaan, ben jij de volgende?